„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

"Saskaņa" pieprasa sasaukt Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdi

Aleksandrs Rube

Daugavpils pilsētas domē pārstāvētie pieci "Saskaņas" deputāti ir pieprasījuši sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā lūguši skatīt jautājumu par jaunievēlētā Domes priekšēdētāja Riharda Eigima rīcībspēju un atbilstību ieņemamajam amatam.

Pieprasījumā ir norādīts, ka R.Eigima ievēlēšanā tika pārkāptas likuma "Par pašvaldību" 21.panta un Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikuma 73.punkta prasības. Eigims atteicās atbildēt uz deputātu jautājumiem un rīkot sēdē debates, skatot jautajumu par sevis paša ievēlēšanu. Par notikušo ir lūgts arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra Kaspara Gerharda atzinums.

Turklāt, deputātiem radās arī bažas par R.Eigima rīcībspēju, kad viņš no vienas puses nesaprot to, kas viņam kā sēdes vadītājam tiek jautāts, no otras – to ko pats bija pateicis.

Daugavpils pilsētas dome pašreiz ir prezidējošā pilsēta Latvijas Lielo pilsētu asociācijā un tās priekšsēdētājs ir ievēlēts arī Latvijas Pašvaldību savienības valdē. Turpināt diskreditēt Daugavpils pilsētu ne vietējā, ne arī nacionālā līmenī nav pieļaujams.


daugavpils.lv