„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Ar draudzības spēli atklāja Ezernieku sporta zāli

Egita Terēze Jonāne

Ezernieku sporta zāle ir šogad lielākā jaunuzceltā lauku sporta būve Latgalē. Tas tika uzsvērts atklāšanas svētkos, kas notika 25. augustā draudzības volejbola spēles gaisotnē.

Gan Ezernieku vidusskolas direktors Aleksandrs Gžibovskis un Dagdas novada domes priekšsēdētāja vietniece Sandra Viškure, gan Ezernieku pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Andžāns un 12. Saeimas deputāts, šīs skolas absolvents Juris Viļums atcerējās, ka sapnis par jaunu sporta zāli tika lolots no 1985. gada.

Pēc direktora pateicības vārdiem būvniekiem SIA „Latgalija” un pašvaldības pārstāvjiem un viesu uzrunām notika simboliskā lentītes pārgriešana. Bukmuižas katoļu draudzes prāvests Andris Sprukts iesvētīja telpas, bet skolēni sniedza nelielu koncertu. Visbeidzot notika ekskursija un draudzības volejbola spēle, kurā mājinieki Ezernieku komanda ar 3:1 piekāpās dagdēniešiem.   

„Sporta zāle tapa gada laikā, pateicoties Dagdas novada domes iepriekšējā sasaukuma deputātu drosmei būvēt sporta zāli par budžeta līdzekļiem vairāk kā 530 000 eiro. Līdz ar to gan bērniem, gan pieaugušajiem nevajadzēs sportot vecajā, piedūmotajā zālē ar malkas apkuri, kas ir novecojusi gan morāli, gan tehniski. Lai organizētu sporta stundas, bērnus katru dienu ar autobusu vadājām uz veco sporta zāli kilometru no skolas. Tas sarežģīja skolas dzīvi. Jaunā sporta zāle uzcelta ļoti kvalitatīvi,” teica A. Gžibovskis.

Visu rakstu lasiet 1. septembra numurā.