„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Konkurss “Latvijas lauki gadsimtu griežos”

www.lzf.lv

Biedrība „Latvijas Zemnieku federācija” sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Eiropas Parlamenta deputāti Sandru Kalnieti, Latvijas Avīzi un portālu Laukos.lv, godinot Latvijas simtgadi, šodien, 2017. gada 5.septembrī, izsludina fotogrāfiju un zīmējumu/gleznojumu konkursu „Latvijas lauki gadsimtu griežos” un aicina tajā piedalīties ikvienu Latvijas iedzīvotāju.

Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijas laukus, parādot vērtības, ar kurām lepojamies – lauku sētas skaistumu un unikalitāti, zemnieka darbu un tā attīstību cauri gadsimtiem, kā arī Latvijas lauku ainavas skaistumu ikviena mākslinieka acīm.

Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti pāršķirstīt savus albūmus un izveidot divu fotogrāfiju salikumu, parādot lauksaimniecības un lauku pagātni un tagadni, vai attēlot zīmējumos vai gleznojumos skaistākās Latvijas lauku ainavas.

Konkursam ir jāiesūta divu fotogrāfiju salikums tēmās “Zemnieka darbs cauri gadsimtiem” un/vai “Lauku sēta cauri gadsimtiem”, kurā viena fotogrāfija uzņemta šajā gadsimtā un otra – iepriekšējā gadsimta sākumā. Savukārt par tēmu “Latvijas lauku ainava” māksliniekiem jāiesūta pašu zīmēti vai gleznoti darbi.

Darbus konkursam var iesūtīt no 2017.gada 5.septembra līdz 2017.gada 5.decembrim. No konkursa labākajiem darbiem tiks veidota izstāde Likteņdārza daudzfunkcionālajā sabiedriskajā ēkā, kuras atklāšana notiks 2018. gada 4.maijā.

Katras nominācijas trīs labāko darbu autori iegūs iespēju apmeklēt Eiropas Parlamentu Briselē 2018. gada rudenī, bet autoram, kura darbs skatītāju balsojumā izstādes atklāšanas pasākumā saņems vislielāko balsu skaitu, tiks piešķirta simpātiju balva – mākslinieces Džemmas Skulmes glezna.

Ar konkursa “Latvijas lauki gadsimtu griežos” nolikumu un pieteikuma anketu var iepazīties biedrības Latvijas Zemnieku federācija mājas lapā www.lzf.lv.

Komentāri

06.09.2017 16:18
Ojārs Jansons
Vai žūrijā ir kāds fotogrāfijas speciālists? Brauciens tāpat ir par brīvu ,ko apmaksā Eiropa! Tirgot preci ,kas ir dabūta par velti ir spekulācija. Nosauciet vienu reālu personu ,kas atbild par šo paziņojumu !