„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Mežciemam jāattīstās pilnvērtīgi

Aleksandrs Rube

Nesen Daugavpili apmeklēja vācu investori – uzņēmuma „SW Kover” līdzdibinātāji, kuri pauda gatavību pārcelt zarnu pārstrādes rūpnīcu no Mežciema un Križiem.

Vācu biznesmeņi apliecināja savu ieinteresētību ieguldīt investīcijas un radīt jaunas darba vietas Križos. Pēc pašvaldības informācijas, Križos viss ir gatavs ražotnes pārcelšanai, bet izsolei šajā jautājumā jānotiek līdz gada beigām. Daugavpils domes pozīcija paliekot nemainīga -- vai nu firma attīstās citā vietā, turklāt neizraisot iedzīvotāju pārmetumus, vai arī Daugavpilī tās nebūs. Un viņi to lieliski saprot.

Bez īpaša optimisma uz „SW Kover” iespējamo pārcelšanos raugās viena no biedrības „Mežciems” dibinātājām Irēna Voitāne. Viņasprāt, zarnu kalibrēšanas rūpnīca nav vienīgā mikrorajona problēma. Mežciemā jau sen nav laboti zemes ceļi, šeit nav ūdensvada, gāzesvada, visapkārt pārpurvojas grāvji, vairākumam iedzīvotāju lielas problēmas rada piekļuva internetam.

„Pa vietējiem ceļiem var braukt tikai ar ratiem, nevis mašīnām,” atzīmēja Irēna, „šeit jau divdesmit gadus nekas netiek darīts iedzīvotāju labā. Mēs nesen bijām šurp atveduši Vidzemes augstskolas tūrisma speciālistu Andri Kleperi, kurš pašlaik izstrādā tūrisma maršrutus pēc Baltkrievijas valdības pasūtījuma. Viņš bija sajūsmā par Mežciema skaistumu.”

Uz foto - Krāvas mašīna pie zarnu ceha ar kastēm zem piekābes.

Visu rakstu lasiet 5.septembra numurā.