„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Slēgta Nīcgales sākumskola

Aleksandrs Rube

Daugavpils novadā jaunais mācību gads sācies ar vienas skolas slēgšanu – pēc vecāku un pašvaldības abpusējas vienošanās beigusi pastāvēt Nīcgales sākumskola. Septiņi skolēni, kas vēl nedēļu pirms lēmuma pieņemšanas plānoja mācīties šajā skolā, nu tiks vesti uz Kalupes un Špoģu vidusskolu.

Vēl 21. augustā, kad Nīcgales sākumskolā viesojās pašvaldības pārstāvji, skolu pieņemšanas komisija, nīcgalieši bija gatava uzsākt savu darbību, lai izglītotu deviņus 1. – 6. klases skolēnus, tā informēja Daugavpils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska. Tomēr nedēļu vēlāk direktore paziņoja, ka divi no šiem deviņiem skolēniem pārdomājuši un izvēlējušies citu izglītības iestādi. Tika organizēta tikšanās ar skolas, pašvaldības vadību un atlikušo skolēnu vecākiem, kurā abas puses vienojušās skolu slēgt. Četru skolēnu vecāki izvēlējušies savas atvases sūtīt uz Kalupes vidusskolu, trīs – uz Špoģu vidusskolu. Pašvaldība apņēmusies nodrošināt šo skolēnu nokļūšanu šajās izglītības iestādēs.

Visu rakstu lasiet 5.septembra numurā.

Komentāri

13.09.2017 07:33
Es
Bernudarzu nicgale Stikans ari driz aizstaisis. Berni slimo jo iekša ir auksti, katlu maja nav nevienas pagales malkas. Kurinat nav ar ko. Komunalas dalas priekšnieks sež atvalinajuma. Ha ha, tipa piekusa