„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Eiropas kultūras mantojuma diena Daugavpilī

daugavpils.lv

2017.gada 9.septembrī Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros Daugavpilī notiks vairāki pasākumi.

Plkst.11.30 pie Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja (Rīgas ielā 8) tiks atklāta ceļojošā izstāde “Pasts Daugavpilī”, kas veltīta pasta vēsturei un pasta attīstībai Daugavpilī no 18.gadsimta otrās puses līdz 20.gadsimta beigām. Izstādes rīkotāji, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs un Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments, piedāvā iespēju interesentiem iepazīties ar dažādu laika periodu pasta ēkām Daugavpilī (no kurām vērienīgākais ir Pēterburgas-Varšavas pasta trakta ēku komplekss), apskatīties ar Daugavpili (Dinaburgu, Dvinsku) saistītas pasta atklātnes, pastmarkas, pasta zīmogus un citus ar pastu saistītus materiālus. No 16.septembra izstāde būs skatāma uz Rīgas ielas (pretī katoļu baznīcai).

Pēc izstādes atklāšanas Eiropas Kultūras mantojuma dienu apmeklētāji tiek aicināti doties uz Daugavpils Cietoksni, kur notiks Daugavpils Cietokšņa kultūras un informācijas centra rīkotie pasākumi, kas veltīti Latvijas simtgadei, liekot īpašu akcentu uz Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem 10. Aizputes kājnieku pulka karavīriem. No plkst. 13.00 līdz 14.00 (pulcēšanās pie Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra) Daugavpils cietokšņa dārzā notiks bezmaksas ekskursija latviešu un krievu valodā "Es esmu tik kareivis....". Tās laikā apmeklētāji varēs uzzināt par Latvijas armijas sadzīvi cietoksnī 20.-30. gados. Bet pēc ekskursijas, kura noslēgsies uz Nikolaja tilta, varēs piedalīties dažādos konkursos un viktorīnā par ekskursijā dzirdēto.

Savukārt dienas turpinājumā, no plkst. 15.00 līdz 16.00, uz Nikolaja tilta notiks 20.-30. gadu modes defilē, ko rīko biedrība "Atmiņu lāde".

Visos pasākumos ieeja bez maksas.