„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Preiļos taps vairāk nekā miljonu vērts atpūtas komplekss

pexels.com

Baseinu celtniecība Latvijā beidzamajā laikā kļūst gandrīz vai par mazo lauku pašvaldību modes lietu. Preiļu novada dome gan izlēmusi jaunu ēku nebūvēt, toties iecerējusi veco slēgtā atpūtas kompleksa ēku pārvērst par veselības un rekreācijas kompleksu, kurā būs arī baseins. Tā kā šis projekts veidots ar mērķi piesaistīt vietējos uzņēmējus un investorus, pašvaldība cer uz viņu un arī iedzīvotāji aktivitāti, lai veiksmīgi realizētu projektu.

Atpūtas kompleksa ēkā jau agrāk atradies baseins, pirts, bet pirms kāda laika tas nonāca privātīpašumā un pašlaik ir slēgts un neizmantots. Lēmumu par veselības centra būvniecību Preiļu novada dome pieņēma 2015. gadā, kad par 250 tūkstošiem eiro arī iegādājās bijušā atpūtas kompleksa ēku Liepājas ielā 46. Būvprojekta izstrāde ir ieilgusi, un rezultāts sagaidīts tikai šī gada 31. maijā. Līdz 4. septembrim pašvaldība vēl gaida, kad pieteiksies uzņēmēji, kas varētu izmantot telpas pēc remonta. Lai gan ēkas renovācija tiks veikta par Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem 1,1 miljona eiro vērtībā, finansējums saņemts ar nosacījumu, ka dzīvīgumu telpās jāievieš privātajiem komersantiem.

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda stāsta, ka šobrīd pieteikušies četri uzņēmēji – viens operators baseina un SPA zonai, otrs restorāna, konferenču un viesnīcas zonai, trešais veselības un rekreācijas pakalpojumu zonai , bet ceturtais -- tējnīcas izveidei. „Piektās zonas -- publiskās pirts -- darbību jānodrošina pašvaldībai,” saka M. Plivda. Viņa paredz, ka būvniecības darbus varētu uzsākt nākamā gada pavasarī.

Visu rakstu lasiet 1.septembra numurā.

 

Komentāri

07.09.2017 20:54
E.
Gribu baseinu, ja nav vasaras, tad vismaz tur papeldēt! Galvenais, lai iedzīvotājiem dod iespēju tur iet! :-) lai izdodas!
06.09.2017 18:28
re
Cik ātri atvērsies tik ātri aizvērsies
06.09.2017 15:47
Preilis
Edgars Kozuļ-Kažs Krāslavas Valsts ģimnāzijas peldbaseina projektēšanas un būvniecības izmaksas ir 1,326 miljoni eiro, un darbus bija uzticēts veikt SIA "Jēkabpils PMK", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Krāslavas novadā šā gada sākumā deklarēti 16 634 cilvēki, kas nozīmē, ka vienam iedzīvotājam baseins izmaksā aptuveni 80 eiro. Peldbaseina būvniecībai pie Līvānu 1. vidusskolas pašvaldība ņems aizņēmumu Valsts kasē, izmaksas lēšamas 1,34 miljonu eiro apmērā. Ņemot vērā, ka Līvānu novadā pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem ir 12 268 iedzīvotāji, peldbaseina būvniecība izmaksā aptuveni 109 eiro katram. Un cik izmaksās lepnā SPA kompleksa izvūve ar vecā kompleksa iegādi kopā - vairāk kā 3.50 miljoni eur. !!!