„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

“Dziedošo ģimeņu” zvaigzne aicina skolēnus darīt labus darbus

Publicitātes foto

Sociālajā kampaņā #LViedvesmo slaveni latvieši veic labus darbus un aicina skolēnus no visas Latvijas sekot viņu piemēram. Latgales skolēnus iedvesmo Dagnis Tihovskis – jaunietis, kas kopā ar mammu Daci un māsu Laimu plūca uzvaras laurus šova „Dziedošās ģimenes” 4. sezonā.

Kampaņas mērķis ir vairot patriotismu un piederības sajūtu valstij, kā arī veicināt pozitīvu domāšanu Latvijas iedzīvotāju vidū. Pašlaik kā pelēks mākonis pār mums veļas uzskats, ka Latvijā viss esot slikti. Savu nākotni ārpus Latvijas uzreiz pēc skolas beigšanas plāno veidot tikai 19 % vispārīgās un profesionālās izglītības iestāžu absolventu, bet 39 % plāno aizbraukt no valsts mācību vai darba nolūkos. Ar katru gadu pieaug to jauniešu īpatsvars, kas savu turpmāko dzīvi redz ārpus Latvijas. #LViedvesmo mērķis ir pievērst jauniešu un pārējās sabiedrības uzmanību savai un valsts nākotnei: izcelt pozitīvo, runāt par darba un izglītības iespējām, kā arī iedvesmot ar uzņēmēju, zinātnieku, sportistu, citu slavenību un stipru latviešu ģimeņu panākumu piemēriem. Ir svarīgi veidot jauniešu apziņu, ka valsts ir viņi paši un pozitīva iesaiste veicina pozitīvas pārmaiņas.

Sociālās kampaņas #LViedvesmo vēstnieki labprāt palīdz vardarbībā cietušajiem, patversmes dzīvniekiem, sakopj vidi un izpaužas radoši, veltot Latvijai savus mākslas darbus. Aicinot veikt labus darbus, mēs gribam parādīt, ka ikvienai rīcībai mūsu valsts labā ir nozīme. Mums ir nepieciešama rīcībspējīgu jauniešu paaudze, kas praksē redz, ka spēj ietekmēt sociāli ekonomiskos un politiskos procesus. Tas palīdzēs ikvienam noticēt sev un ieraudzīt savu nākotni Latvijā.

Skolēnu iesaiste ir plānota, izplatot aicinājumu sekot panākumiem bagātu Latvijas iedzīvotāju piemēram, proti, kopā ar klasi paveikt labu darbu un ar padarītā video vai foto materiāliem palepoties tiešsaistē. Klasei, kuras labais darbs iegūs visvairāk balsu, būs iespēja klātienē tikties ar saviem elkiem un uzzināt viņu veiksmes noslēpumu.

Labo darbu vēstnesis Rīgas skolēniem ir sporta žurnālists Reinis Ošenieks, kurzemniekus uzrunās vieglatlēte Lauma Grīva, Vidzemes skolēnus — vieglatlēts Jānis Vanags, zemgaliešus iedvesmos Izglītības programmas “Iespējamā misija” absolvents, skolotājs Bruno Bahs. Visus video ar reģionu vēstnešu labajiem darbiem var noskatīties Youtube kanālā http://ej.uz/xwh9.

Savu klasi var pieteikt labo darbu kampaņai, aizpildot veidlapu tiešsaistē http://ej.uz/fe45.

Vairāk informācijas par kampaņu: FacebookInstagram.