„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Marka Rotko mākslas centra izstāde - LCB

lcb.lv

No 2017. gada 5. septembra līdz 31. oktobrim Latgales centrālās bibliotēkas (LCB) Daiļliteratūras un Nozaru literatūras sektoros skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstāde “SARKANĀ”.

Uzsākot Starptautisko glezniecības simpoziju “Mark Rothko 2017”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar LCB aicina uz Glezniecības kolekcijas izstādi “SARKANĀ”.

Jau piekto gadu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs uzrunā māksliniekus no visas pasaules smelties iedvesmu Marka Rotko dzimtajā pilsētā, piedaloties ikgadējā starptautiskā glezniecības simpozijā “Mark Rothko”. Simpozija iedīgļi ir meklējami 2004. gadā, kad Daugavpilī tika organizēts pirmais mākslinieka vārdā nosauktais glezniecības plenērs. Ainavas, krāsas un vienotas idejas sinerģijā tapušie mākslas darbi tika dāvināti pilsētai un pašlaik veido teju 500 mākslas darbu lielu laikmetīgās glezniecības kolekciju.

Bieži vien simpoziju radītajos darbos dominē sarkanā krāsa, kas raisa emocijas, kultivē enerģiju un sasaucas ar sarkanās krāsas nozīmi Marka Rotko daiļradē. Viņa glezniecības krāsu paletē sarkanajai krāsai bija īpaša nozīme. Tā ir mainīga – plūstoša, vibrējoši kustīga, intensīvi piesātināta, baudkāri un jutekliski maiga kā izsmalcināts zīds. Arī pēdējais nepabeigtais Marka Rotko mākslas darbs ar nosaukums “Sarkans uz sarkana” ir simboliska liecība par mākslinieka spilgto emociju un sajūtu pasauli.

Izstādes atklāšana ar Starptautiskā simpozija „Mark Rothko 2017” dalībnieku dalību notiks 13. septembrī plkst. 18.00 LCB 2. stāvā.