„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Rihards Eigims paliek priekšsēdētāja amatā

Aleksandrs Rube

5. septembrī Daugavpils domes ārkārtas sēdē tika izskatīti divi jautājumi – jaunu priekšsēdētāja vietnieku iecelšana un partijas „Saskaņa” iniciētais jautājums par Riharda Eigima atbilstību ieņemamajam amatam.

Par priekšsēdētāja pirmo vietnieku iecelts Igors Prelatovs, kuram uzticētas 12 jomas – pašvaldības īpašums, pilsētas attīstības jautājumi, investīciju piesaiste, labiekārtošana un citi jautājumi. Par otro vietnieku kļuva Aivars Zdanovskis, kura pārziņā turpmāk būs izglītība, kultūra un tradicionālo kultūras vērtību saglabāšana, bērnu tiesību aizsardzība, sadarbība ar sabiedriskajām organizācijām, nodarbinātības jautājumi un bezdarba samazināšana, kā arī veselības aprūpes pieejamība.

No „Latgales partijas” priekšsēdētāja vietnieka amatam divreiz tika izvirzīta Helēna Soldatjonoka, bet viņa atsauca savu kandidatūru. Abos gadījumos vietniekus ievēlēja ar deviņām balsīm „par”, pieci deputāti balsoja „pret”.