„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Aglonas domniekiem pagaidām jaunas ēkas nebūs

Dinija Jemeļjanova

Šī gada pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā, 17. maijā, Aglonas novada dome nāca klajā ar ideju celt jaunu multifunkcionālu ēku pašvaldības vajadzībām Somersetas ielā 12. Atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma, jaunā Aglonas domes priekšsēdētāja Ingūna Barkeviča gan nesteidzas šo ideju īstenot: „Pašreizējai novada domei pašlaik ir citas prioritātes.” Dome iesniegusi projektu radošo industriju centra būvniecībai.

 „Pašreizējā sasaukumā šo jautājumu vēl neesam pārrunājuši, līdz ar to neesam nolēmuši, kādu ceļu iesim,” skaidro I. Barkeviča. „Šim projektam pašlaik nevar piesaistīt nekādu Eiropas fondu līdzfinansējumu.” Šobrīd domes darbinieki strādā dažādās vietās, galvenajā administrācijas ēkā atrodas arī Kultūras nams. Priekšsēdētāja uzsver, ka speciālisti strādā četrās dažādās ēkās. Vēl senāk bijusi doma nopirkt veco pasta ēku no Aglonas bazilikas, bet saņēmuši piedāvājumu to tikai īrēt, nevis iegādāties.

„Mums Aglonā ir ļoti veca apbūve, pašreizējā domes ēka ir viena no modernākajām,” norāda domes attīstības plānotāja Ineta Valaine. Tukšas ēkas palikušas likvidētajā Jaunaglonas arodskolā, bet tās drīzāk būtu piemērotākas kādai ražotnei, tāpēc tur jāmeklē kāds investors. Arī priekšsēdētāja uzsver, ka galvenais uzdevums līdz šim bijis infrastruktūras sakārtošana, nevis jaunu ēku būvēšana. Tomēr Aglonā nesen rekonstruēta ēka, kur atrodas bērnu brīvā laika pavadīšanas centrs „Strops”,  vēl pēdējo astoņu gadu laikā uzbūvēta sporta halle un estrāde.

Galvenais šķērslis jaunas pašvaldības ēkas būvniecībai ir saistīts ar finansējuma meklējumiem. Pat ja Valsts kasē ņemtu aizņēmumu, ar to nebūtu iespējams segt visas ar ēkas būvniecību saistītās izmaksas.