„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils teātra viesizrāde „Latgaliešu rulete” Ludzas Tautas namā

ludza.lv

24.septembrī plkst. 16.00 Ludzas Tautas namā varēs izjust īstenu latgaliešu garu šokējošā komēdijā „Latgaliešu rulete” (rež. O. Šapošņikovs).

Izrāde „Latgaliešu rulete” ir komēdija latgaliski, kurā netrūkst nedz asprātību, nedz negaidītu pavērsienu. Liepiņu ģimenei liktenis piespēlējis laimīgo loterejas biļetīti. Kā jau kārtīgiem cilvēkiem pieklājas, tiek uzaicināti tuvākie draugi un šis notikums tiek nosvinēts. Bet nākamajā rītā Liepiņi atklāj, ka loterejas biļete ir pazudusi!. Galvenie varoņi nespēj rast sev vietu, mēģinot saprast, kur tā ir palikusi. Vainīgais var būt jebkurš: gan priekšnieks, gan kāds no draugiem, varbūt nelabvēlīgs horoskops? Vai pat NLO! Patiesības meklējumos Liepiņi ir gatavi likt lietā visus iespējamos ieročus, kas vainagojas ar pārpratumiem bagātu notikumu virkni.

Iestudējums „Latgaliešu rulete” veidots pēc V. Sigareva lugas „Krievu loto” motīviem, kurš lai arī nav viens no raksturīgākajiem dramaturga darbiem, bet tajā noteikti jūtama Sigareva darbiem ierastā, aiz satīras un komiskā plīvura paslēptā dzīves patiesība. Savos darbos V. Sigarevs pievēršas parastu cilvēku dzīvei, kas ir viens no iemesliem, kāpēc viņa darbi spēj uzrunāt tik plašu sabiedrības loku.

Daugavpils teātris ar prieku atklās ludzāniešiem „Latgaliešu ruletes” noslēpumaino recepti, kurā par pamatu jāņem daudz azarta, vienmērīgi jāpārklāj ar neviltotu cerību un obligāti jāiejauc negaidīts pārpratums! Nedrīkst aizmirst piebērt šķipsniņu satīras, vairākas karotes asprātības un visam pa virsu krietnu devu latgaliešu humora! Un, lūk, latgaliešu rulete ir gatava! Lai patīkams baudījums!

Izrāde tika nominēta Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2015”kategorijā “Gada sasniegums skatuves mākslā”.

Biļešu cena: 3.50 – 5.50 EUR. pārdošanā tautas nama kasē no 14.septembra.