„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Rēzeknes SEZ svin 20 gadu jubileju

rezekne.lv

7. un 8. septembrī norisinājās Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) 20. gadskārtai veltītais pasākums “Rēzeknes SEZ – ar skatu nākotnē”. Tā ietvaros pasniegti “Gada Uzņēmuma” apbalvojumi 7 sekmīgākajām Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām, kā arī norisinājušās biznesa diskusijas par SEZ nākotnes attīstības perspektīvām.
 
Rēzeknes Speciālā ekonomiskā zona dibināta 1997. gadā, pateicoties vietējo uzņēmēju iniciatīvai un apņēmībai. Gadu gaitā Rēzeknes SEZ ir mainījusi gan tās teritoriju, gan pārvaldības formu, tomēr nemainīgs ir palicis tās galvenais darbības mērķis – sniegt atbalstu uzņēmējiem un piesaistīt investīcijas zonas teritorijai. Šobrīd Rēzeknes SEZ apvieno 18 Rēzeknes un Rēzeknes novada komercsabiedrības, kurās nodarbināti 852 strādājošie.

Rēzeknes SEZ pārvaldniece Sandra Ežmale savā uzrunā uzsvēra: “Ja Rēzeknes SEZ darbības laiku salīdzina ar cilvēka mūžu, tad Rēzeknes SEZ ar saviem 20 gadiem ir sasniegusi jaunības posmu, kad mācības tiek turpinātas, vienlaikus pielietojot visas iegūtās zināšanas praktiskajā darbībā”.

7. septembrī notikušajā svinīgajā pasākumā Latgales Vēstniecībā “GORS” apbalvojumus saņēma “Rēzeknes SEZ komercsabiedrību Gada balva 2016” konkursa uzvarētāji. Konkursa ietvaros uzņēmumi tika vērtēti 10 nominācijās, balstoties uz to darbības rādītājiem 2016. gadā. Mazo komercsabiedrību grupā par uzvarētājiem kļuva uzņēmumi “Energy Resources CHP” RSEZ SIA (3. vieta), RSEZ SIA “LATSTAB” (2. vieta), RSEZ SIA “IRBIS Technology” (1. vieta) un “Rēzeknes Dzirnavnieks” RSEZ AS (1. vieta). Savukārt vidējo/lielo komercsabiedrību grupā “Gada Uzņēmuma” apbalvojumu saņēma uzņēmumi “NewFuels” RSEZ SIA (3. vieta), “VEREMS” RSEZ SIA (2. vieta), SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ (1. vieta). Vakara gaitā pasākuma viesus priecēja austriešu mūziķis, Hammond ērģeļu virtuozs Rafaels Vressnigs (Raphael Wressnig), uzstājoties kopā ar Rēzeknes Bigbendu, kā arī Rēzeknes novada vokālā studija “Skonai”.