„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Piesārņots gaiss ir kaitīgs visur

Aleksandrs Rube

Latvijas tiesībsargs Juris Jansons savas vizītes laikā Daugavpilī komentēja nelabvēlīgos apstākļus Mežciemā. Kā izrādījās, situācija ar smaku, ko rada zarnu kalibrēšanas uzņēmums, ir ļoti līdzīga tai, kāda šovasar tika konstatēta kādā kokzāģētavā Valmierā.

Vasaras sākumā Tiesībsarga birojs saņēma vairākas sūdzības par gaisa piesārņojumu ar koka putekļiem Valmierā. Tas apdraudēja vietējo iedzīvotāju veselību, tāpēc birojs nekavējoties vērsās Valsts vides dienesta (VVD) Valmieras nodaļā. Kā noskaidrojās, dienests jau ilgu laiku ignorēja iedzīvotāju sūdzības un vietējās kokzāģētavas darbību uzskatīja par pieņemamu.

Lai gan Daugavpils reģionālā vides pārvalde bija atsaucīgāka un nesen paziņoja, ka uzņēmumam „SW Kover” jāpārceļas uz citurieni līdz 2018. gada martam, paralēles starp šiem diviem gadījumiem ir acīmredzamas.

„Gan Valmierā, gan Mežciemā situācija saistīta ar cilvēktiesību pārkāpumu – tiesībām dzīvot labvēlīgā vidē, kuras noteiktas Konstitūcijā,” teica J. Jansons, „uzraugošajām instancēm ir pienācīgi   jāreaģē, ja tas netiek darīts, cilvēkiem jāvēršas Tiesībsarga birojā.”

Ekoloģija, tāpat kā daudzi citi jautājumi, ir Tiesībsarga biroja darba kārtībā, ar tiem var vērsties Rīgā, Baznīcas ielā 25 (LV-1010), tālrunis 67686768. Biroja mājas lapa www.tiesibsargs.lv.

Uz foto - Kastes vircas savākšanai no kravas automašīnām pie „SW Kover” ceha

Pilnu rakstu lasiet 12.septembra numurā.