„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Remontdarbi Locikos tuvojas noslēgumam

Anatolijs Krilovs

„Latgales Laika” redakcijā vairākkārt vērsušies Lociku ciema iedzīvotāji ar sūdzībām par neapmierinošo ceļu stāvokli un iekavētajiem remonta un celtniecības darbiem. Avīzes reportieris devās uz Locikiem, lai pārliecinātos par pretenziju pamatotību.

Uzreiz piesaistīja uzmanību nesen ieklātais asfalts, uz kura savas pēdas vēl nav atstājuši cilvēki un automašīnu riteņi. Strādnieki lika apmaļu detaļas, līdzināja pašizgāzēju izbērto granti, ekskavators raka zemi, pa objektu riņķoja vēl viena mašīna, kas atgādināja buldozeru vai iekrāvēju. Lielākā daļa ceļu un trotuāru jau ir sakārtota, bet ir arī nenoasfaltētas ielas ar grambām un peļķēm, kurās vēl nekas nav darīts.

Viedokļi ir dažādi

Divas sievietes, kuras nesteidzīgi pastaigājās ar sunīti, bija ļoti neapmierinātas ar ieilgušajiem remontdarbiem: „Sāka rakņāties jau pagājušajā gadā. Strādā, pārlieku nepiepūloties. Cik gan ilgi var vilkt garumā? Turklāt arī kvalitāte varētu būt labāka.”

„Krievijā ziemā asfaltu klāj tieši uz sniega, bet mēs, saskaņā ar tehnoloģiju, vispirms veidojam drošu pamatni un tikai pēc tam asfaltējam. Viss jau sen būtu pabeigts, bet jūs taču paši zināt, cik šogad lietaina vasara. Asfaltu nedrīkst klāt mitrā laikā. Ciema ielas drīzumā būs pilnībā noasfaltētas. Ja vēl darba algu maksātu laikus… Tāpat jau minimālo algu vien saņemam,” atbildot uz neapmierināto iedzīvotāju pretenzijām, teica viens no firmas „Daugavpils būvmehanizācija” strādniekiem, kura veic remontdarbus Lociku ciemā.

Alfrēds Bašķavičs viens no pirmajiem apmetās uz dzīvi Locikos, tāpēc ļoti labi zina, kā bija agrāk: „Laika apstākļu dēļ jāpagarina termiņi. Pastāvīgi līst, tāpēc celtnieki nevar strādāt ar pilnu slodzi. Turklāt darbus iesāka ar kavēšanos. Esmu dzirdējis, Mirnija ciemā būvniekiem bija nopietnas problēmas, kuras vēlāk nācās likvidēt.” Alfrēdam piebalso sirmgalve, kura steidzas uz autobusu pieturu: „Vīri cenšas visiem spēkiem un strādā apzinīgi.”


Anatolijs Krilovs

Visu rakstu lasiet 8. septembra numurā.