„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Dagdā inscenēs ugunsgrēku skolā

pexels.com

14. septembrī pl. 11.00 Dagdā notiks ugunsdzēsības taktiskās mācības, ko rīko Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde sadarbībā ar Daugavpils būvniecības tehnikuma Dagdas filiāli.

Mācību laikā tiks inscenēta situācija, ka Daugavpils būvniecības tehnikuma Dagdas filiāles sporta zālē tehnikuma ēkā Brīvības ielā izceļas ugunsgrēks un rodas sadūmojums. VUGD uzsver, ka reāla degšana ēkā nenotiks, bet tiks izmantoti mākslīgie dūmi.

Šo taktisko mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot VUGD un mācību iestādes sadarbību gadījumā, kad nostrādā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma.

Mācību laikā operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.