„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Noslēdzies otrais Latvijas simtgades pieminekļa metu konkurss

Aleksandrs Rube

4.septembrī beidzās otrā Latvijas simtgades pieminekļa Daugavpilī metu iesniegšanas konkursa termiņš. Konkursam tika iesniegti trīs pieminekļa meti. Žūrijas komisija 8.septembrī tos atvēra, un nolēma izstādīt iedzīvotāju apspriešanai.

Divu nedēļu laikā no 13. līdz 27.septembrim iesūtītie pieminekļa meti būs apskatāmi Vienības nama pirmajā stāvā (ieeja no Ģimnazijas ielas). Izstāde būs pieejama ikdienas no plkst. 9:00-18:00. Apmeklētājiem tiks piedāvātas anketes, kurās viņi varēs atzīmēt iepatikušā meta numuru, vēlams, paskaidrojot arī  tā izvēles motivāciju. Pēc metu izstādes apskates beigām, žūrijas komisija izvērtēs visu piedāvāto metu saturu, un noteiks labāko, kas kļūs arī par pamatu Latvijas simtgades pieminekļa izveidei Daugavpilī.

Visi Daugavpils iedzīvotaju ziedojumi, kuri līdz šim jau bija ziedojuši pieminekļa metam „Saules”, paliek spēkā, noguldīti Swedbankā. Pārsvarā tie ir Latviešu biedrības biedru ziedojumi, tostarp arī  ģimeņu dāvātie. Pēc žūrijas komisijas lēmuma par labāko metu, kas tiks pieņemts pieminekļa izveidei, sāksies plaša  ziedojumu vākšanas kampaņa. Tajā lūgti piedalīties Daugavpils uzņēmumi, iestādes, skolas un sabiedriskās organizācijas. Visi ziedotāju uzvārdi un iestāžu nosaukumi tiks iegrāmatoti jau izveidotajā ziedojumu grāmatā, kas  kopā ar pieminekļa veidošanas dokumentāciju būs nodota Latgales Zonālajā arhīvā.

Biedrība „Latvijai-100" aicina visus Daugavpils un novada iedzīvotājus aktīvi piedalīties pieminekļa metu apspriešanā.