„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Novada svētkos aicina uz ekskursijām un gadatirgu

daugavpilsnovads.lv

Daugavpils novada dienas ir sākušās un, kā jau tradicionāli, noslēgsies ar gadatirgu. Šo pasākumu Daugavpils novada dome rīko ik gadu, lai sekmētu novada atpazīstamību, sniegt lielisku iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt lauku ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas un godināt amata prasmju nesējus.

Novada dienu ietvaros 16. septembrī tiks organizētas divas ekskursijas. Viens maršruts vīsies caur Naujenes pagasta tūrisma un uzņēmējdarbības objektiem, otrs – caur Biķernieku un Ambeļu pagasta interesantākajām vietām. Jāteic, ka interese par ekskursijām šogad bija īpaši liela un pāris dienās tika piepildītas visas vietas.

23. septembrī no pl. 9.00 Rīgas ielā no novada domes ēkas līdz Vienības laukumam pulcēsies tirgotāji no visas Latvijas. Šogad paredzēts īpaši godināt un tirgotājus no trim pagastiem - Ambeļiem, Biķerniekiem un Naujenes, kuriem vieta tiks ierādīta vistuvāk novada domes ēkai. Atbilstoši tradīcijai, tuvāk domei savu produkciju piedāvās Daugavpils novada uzņēmēji, tad viesi no kaimiņu novada, bet Vienības laukumā tirgosies rīdzinieki un citu reģionu pārstāvji. Tirgū varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, zāļu tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.

Tiek plānots sagaidīt aptuveni 70-80 vietējo mājražotāju, amatnieku un citu tirgotāju. Pašu pagatavoto vai izaudzēto piedāvās arī mazpulki.

Visu rakstu lasiet 12.septembra numurā.