„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Preiļu pils būvniecībai ņems papildu aizņēmumu

kadrs no Youtube

Preiļu novada domes deputāti, izskatot SIA “Preiļu celtnieks” komercdirektora Egīla Stikāna iesniegumu, kārtējā domes sēdē nobalsoja par aizņēmuma 27 000 eiro apmērā ņemšanu Valsts kasē Preiļu pils papildu būvdarbu veikšanai. Aizņēmums tiks ņemts uz desmit gadiem, informē Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa - Preiļu pils - atjaunošanas pirmās kārtas posmā ir radušies papildus izdevumi, kas ir saistīti ar būvniecības procesā atklātiem būvdarbiem, kurus iepriekš nevarēja paredzēt, jo Preiļu pils ir vecs kultūrvēsturisks piemineklis.

Papildu finansējums nepieciešams apaļā skatu torņa pabeigšanai pils trešajā stāvā, skatu laukuma ķieģeļu mūra protezēšanai, mūra laukuma konservācijas darbiem apaļā torņa skatu laukumā, taisnstūra torņa cinkotā jumta seguma izbūvei, ūdens noteku un tekņu izbūvei vējtverim. Finansējums paredzēts arī zemes planēšanai un izvešanai, akmens pamata sienu mūrējuma restaurācijas stiegrojuma veidņu montāžai un pamatu pastiprināšanas darbiem.