„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Olimpiskā diena Latvijā šogad notiks 22. septembrī

ludza.lv

Ludzas novada pašvaldības projektu vadītājs Aleksandrs Narnickis informē: Ludzas novadā pasākuma ietvaros tiks organizēta olimpiāde, iesaistot dažādu sporta veidu sacensībās un sportiskās aktivitātēs visa novada iedzīvotājus. Pasākuma laikā tiks organizētas arī dažādas spēles (šahs, dambrete). Aktivitāte vērsta uz fizisko aktivitāšu popularizēšanu sabiedrībā un izpratnes uzlabošanu par fizisko aktivitāšu nepieciešamību veselības saglabāšanā un nostiprināšanā, mazinot mazkustīga dzīvesveida radītos riskus veselībai.

Aktivitātēs tiek aicināti piedalīties visi iedzīvotāji, kuriem to atļauj veselības stāvoklis. Sacensības notiks dažādās vecuma grupās vieglatlētikas disciplīnās (60m, 300m, 1000m, tāllēkšana, augstlēkšana, pildbumbas mešana aiz galvas), šahā, dartsā un novusā.

Pasākums notiks Ludzas novada Sporta skolas vieglatlētikas manēžā. Dalībnieku pieteikumu saņemšana un reģistrēšana notiks turpat no plkst. 13:00. Sacensības bērniem sāksies plkst. 14:00, jauniešu un pieaugušo piedalīšanās sacensībās – no plkst. 17:00.  

“Olimpiskā diena Ludzā 2017” NOLIKUMS

Šogad visā Latvijā Olimpiskās dienas pasākumi notiks 557 norises vietās, kas kopā pulcēs 134 854 dalībniekus no 94 pašvaldībām. Plašāka informācija ir pieejama: “Olimpiskā diena 2017”.

Olimpiskā diena sāksies ar rīta vingrošanu. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir publicējusi “Olimpiskās dienas 2017” mācību video materiālu, lai varētu apgūt rīta vingrošanas kompleksu. Video materiāls ir pieejams LOK mājaslapā internetā olimpiade.lv vai LOK oficiālajā youtube.com kontā.