„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.3 °C
apmācies

Sudraba pakavsaktas izcilākajiem Latgales skolotājiem

Latgaliešu kultūras biedrība

Šī gada 24.septembrī Viļānos, sagaidot Latvijas simtgadi un turpinot tradīciju novērtēt skolotāja profesiju un pedagogu ieguldījumu latviskās un latgaliskās kultūras un tradīciju ieaudzināšanā jaunajā paaudzē, jau trešo reizi tiks pasniegta Nikodema Rancāna gada balva Latgales reģiona izcilākajiem pedagogiem.

Latgales reģiona pedagogus četrās nominācijās (par latgaliešu valodas, kultūrvēstures, novadmācības popularizēšanu un ieviešanu mācību vai studiju vidē; par inovatīvu metodikas lietojumu apmācību procesā; par mūsdienīgu un radošu pieeju skolēnu darba tikuma audzināšanā un amatu apmācībā; par veiksmīgu pedagoga debiju), Nikodema Rancāna gada balvai varēja pieteikt līdz 12.septembrim.

Balva izcilākajiem Latgales pedagogiem iedibināta par godu Latgales pirmajam atmodas darbiniekam, Romas katoļu garīdzniekam un izcilam pedagogam Nikodemam Rancānam (1870-1933). Konkursu pirms trīs gadiem iedibinājusi Latgaliešu kultūras biedrība, tā rīkošanu Latvijas simtgades programmā atbalsta arī Kultūras ministrija, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Latgales pašvaldības.

Īpašo balvu – sudraba pakavsaktu, ko saņems izcilākie Latgales reģiona pedagogi, speciāli šim pasākumam izgatavojis rotkalis Rihards Ciblis no Rēzeknes novada Maltas pagasta.

Plašāku informāciju, konkursa nolikumu un pieteikuma anketu meklē Latgaliešu kultūras biedrības mājas lapā www.latgalisubidreiba.mozello.lv/notikumi/nrancana-gada-balva