„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Aglonas novadā sacentīsies mednieki

freeimages.com

23. septembrī Grāveru pagastā, Spaļbu karjerā notiks Aglonas novada mednieku kolektīvu sacensības. Sacensības tiks atklātas pl. 10.00. Apmeklēt pasākumu aicināti ne tikai mednieki ar kuplu līdzjutēju pulku, lai aktīvi un jautri pavadītu brīvo laiku.

Dienas gaitā notiks sacensības un  konkursi medniekiem, viņu ģimenēm un bērniem, diskusijas par medībās piedzīvoto, pieredzes apmaiņa, spēku atjaunošanas procedūras. Pasākuma beigās visiem dalībniekiem, līdzjutējiem, skatītājiem tiks piedāvāts  izbaudīt uz vietas sagatavotu īpašo maltīti.  

Piedalīties sacensībās var mednieki, kam ir Valsts policijā reģistrēti medību šaujamieroči. Sacensības notiks individuālajā un komandas vērtējumā, kā arī atsevišķi būs sacensības mednieku sievām ar bērniem.

Programmā iekļautas tādas disciplīnas kā mežacūku piebarošana, šķēršļu josla, Minhauzena mežacūka, mežacūku vilkšana, purva šķēršļu pārvarēšana, asais nazis u.c.

Sacensību godalgoto vietu ieguvēji saņems medaļas un balvas. Sacensības organizē Grāveru mednieku kolektīvs.