„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Rīgas ielas svētkos varēs satikt pasta eņģeli

16. septembrī notiks jau par tradīciju kļuvušie Rīgas ielas svētki Daugavpilī. Šoreiz tie būs veltīti pasta tēmai, tāpēc mierīgā pastaigā, baudot vakara atmosfēru, svētku organizatori piedāvā iespēju ne tikai iepazīt Rīgas ielu mazliet citādā veidolā, nekā tā izskatās ikdienā, bet arī vairāk uzzināt par pasta attīstību, sajust to gaisotni, kas ir valdījusi pat pirms vairākiem gadsimtiem, kā arī izbaudīt pastkaršu veidošanas un sūtīšanas prieku.

Lai vairāk uzzinātu par pasta vēsturisko attīstību, būs iespēja apskatīties filmu par pasta vēsturi, kā arī aplūkot Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja sagatavoto ceļojošo izstādi „Pasts Daugavpilī”, kas tiks izvietota pie Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas. Tajā stāstīts par pasta attīstību Daugavpilī no 18.gs. otrās puses un pasta ceļu „Sankt-Pēterburga – Varšava, kas gāja cauri Daugavpilij (Dinaburgai).

Vakara gaitā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties pastkaršu veidošanas darbnīcās, kur izveidotās pastkartes varēs arī nosūtīt pa pastu, tā kā svētku laikā pasts būs atvērts līdz pat pl. 22.00.

Darbosies kaligrāfijas meistarklase, meistarklase „Pasta baloži”, „Ūdens pasts”, „Vārdu siena”. Pastaigājoties pa Rīgas ielu, svētku dalībnieki varēs satikt arī pasta eņģeli un pasta balodi, pie ugunskura ieklausīties kalēja āmura skaņās un romu stāstos par pārvarētajām tālajām jūdzēm. Pl. 20.30 ar savu koncertprogrammu priecēs svētku īpašie viesi: Sanktpēterburgas folk-grupa „Otava Yo” (koncerts notiks Rīgas ielas un Alejas ielas krustojumā).

Kā norāda svētku rīkotāji: „Pasts visos laikos ir apvienojis cilvēkus, nojaucot robežas un samazinot attālumus. Tāpēc arī Rīgas ielas svētku laikā mēs mēģināsim radīt noskaņu, kas ikvienam ļautu sajust un novērtēt šo pasta un uz papīra rakstītā vārda priekšrocību.”