„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.9 °C
apmācies

Sākas balsošana par Latvijas simtgades pieminekli

Aleksandrs Rube

13. septembrī Vienības namā (ieeja no Ģimnāzijas ielas, bijušais veikals „Globuss”) tika atklāta Latvijas simtgades pieminekļa skiču izstāde. Šīs ekspozīcijas iniciatore, biedrība „Latvijai – 100”, aicina daugavpiliešus balsot par vienu no trim pieminekļa maketiem.

Atnākt, apskatīt un nobalsot par iepatikušos pieminekļa skici var līdz 27. septembrim. Pēc tam žūrija saskaitīs balsis un izvēlēsies populārāko variantu, kurš arī kļūs par pamatu piemiņas objekta izveidei. Balsošanai uz vietas sekos Latviešu kultūras centra pārstāvji.

Skiču autori ir mākslinieki Romualds Gibovskis, Gļebs Panteļejevs un Ivars Mailītis, taču, lai balsojums būtu objektīvs, viņu vārds uz maketa nav norādīts.

„Tagad mēs izmantosim visus informatīvā atbalsta līdzekļus,” stendu atklāšanā teica biedrības „Latvijai – 100” priekšsēdētāja Genovefa Barkovska, „mēs ceram piesaistīt aktīvus Latgales un Latvijas iedzīvotājus, kā arī labdarības organizācijas. Līdzekļus vāksim šogad un nākamajā gadā.”

Tā kā Latvijas simtgade tiek svinēta jau nākamgad, jaunais piemineklis, kuru paredzēts uzstādīt par ziedojumiem, diezin vai taps tik ātri. Taču valsts jubilejas svinības ilgs līdz 2021. gadam, tāpēc to varētu atklāt ar nelielu nokavēšanos.

Pilnu rakstu lasiet 15.septembra numurā.