„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Jānis Lāčplēsis pārstāvēs Daugavpili LPR Attīstības padomē

Jeļena Ivancova

Daugavpils domes sēdē deputāti nolēma nomainīt Daugavpils pārstāvi Latgales plānošanas reģiona (LPR) Attīstības padomē. Līvijas Jankovskas („Mūsu partija”) vietā, kurai bija aizliegts savienot vairākus amatus, turpmāk šīs funkcijas pildīs Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”).

11. septembrī, divus mēnešus pēc iecelšanas, L. Jankovska iesniedza iesniegumu, kurā lūdza atbrīvot viņu no pārstāvniecības LPR Attīstības padomē.

Apspriešanas laikā partijas „Saskaņa” pārstāvji vēlējās precizēt, kāpēc šajā amatā netiek iecelts domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieki, kā tas notiek citās pašvaldībās. Viņi saņēma atbildi, ka ierobežojumu iecelšanai šajā amatā nav, pieņemt šādu lēmumu ir tiesīga koalīcija. J. Lāčplēša iecelšana saistīta ar to, ka viņš arī agrāk strādāja Attīstības padomē un viņam jau ir darba pieredze šajā struktūrā.