„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Sportisti sacentās Sventes bezceļos

Foto:Artjoms Stalidzāns

16. septembrī Sventē notika MTB velomaratons – sacensību sērijas „LiVelo Kauss kalnu riteņbraukšanā 2017” sestais posms. Šajā dienā uz starta stājās vairāk nekā simts aktīvas atpūtas cienītāji, lai mestu izaicinājumu Latgales bezceļiem un milzīgajām dubļu peļķēm.

Šis bija trešais maratons, kuru organizēja klubs „Sniegpulkstenīte”. Sacensību dienā dalībniekiem paveicās, jo bija diezgan silti, spīdēja saule, taču trases kvalitāti ietekmēja divas nedēļas ilgās lietavas. Tāpēc dalībnieki atzina, ka 5 km, 21 km un 39 km distance tik tiešām bija interesanta – meža ceļi, takas un lauks. Stāvi kāpumi mijās ar gariem nobraucieniem, savukārt zemākās vietās sportistiem bija jācīnās ar lietus izskalotiem ceļiem. Taču, neskatoties uz to, dalībnieki pārvarēja visas grūtības un sasniedza finišu.

Kopvērtējumā pusmaratonā un maratonā uzvarēja Ogres velobraucēji – attiecīgi Mārtiņš Romanovskis (KS Sporta klubs) un Nauris Selga („Hawaii Express”). Jāatzīmē, ka pusmaratonā uzvarētājs apsteidza tuvāko sekotāju par 8 minūtēm, bet maratonā starpība ar otro vietu bija tikai piecas sekundes.

Arī daugavpilieši izcīnīja godalgotas vietas. Veselības braucienā sievietēm (21 km) uzvarēja Olga Zile, otrajā vietā – Jeļena Kopasova (abas - klubs „Sniegpulkstenīte”), savukārt vīriešu konkurencē ātrākais bija Rostislavs Maļina, trešajā vietā – Sergejs Perevalovs. S19 grupā pirmā finišēja Vija Frīda (klubs „Sniegpulkstenīte”), bet Ļubova Pavļukova („S-Sportas”) bija ātrākā S40 grupā. Ilūkstes novada pārstāvis Armands Macijevskis uzvarēja V16 grupā, bet viņa novadnieks Artis Fjodorovs izcīnīja otro vietu V12 grupā (abi „LiVelo/Zelta Zeme”). V19 grupā Rolands Krams no Daugavpils bija trešais („Madonas BJSS”), bet V40 grupā Aleksandrs Ziļs („klubs „Sniegpulkstenīte”) izcīnīja otro vietu.

Rezultāti: maratons.sniegpulkstenite.lv/rezultati-2017

Maratona kopvērtējums (vīrieši):

1.vieta Selga Nauris (Hawaii Express)

2.vieta Brics Raimonds (Baltijas Sports)

3.vieta Beitāns Kaspars (VeloRīts)

Maratona kopvērtējums (sievietes):

1.vieta Frīda Vija (TK Sniegpulkstenīte)

2.vieta Spiridovska Diana (RPP MTB)

3.vieta Bauska Evita (Selonia)

Tūrisma klubs “Sniegpulkstenīte”