„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

AS “Latgales Bekons” atver modernu gaļas pārstrādes cehu

daugavpilsnovads.lv

AS “Latgales Bekons” Luknas ciemā, Višķu pagastā, ekspluatācijā nodeva modernu gaļas pārstrādes cehu. Ēka, kurā līdz šim atradās ēdnīca, tika pārveidota atbilstoši jaunajām funkcionālajām vajadzībām. Cehā ir izvietotas gaļas sadalīšanas, fasēšanas telpas, karstais cehs,  zemās temperatūras kameras, saldētavas, kā arī personāla telpas un palīgtelpas. Cehā tiks pārstrādāta un kūpināta gaļa. Plānots, ka jaunajā cehā tiks nodarbināti 6 strādnieki.

Kā norādīja AS “Latgales Bekons” valdes priekšsēdētāja Anna Tenisa, cehā ir paredzēts pārstrādāt gaļu, kura tiks iepirkta no vietējiem zemniekiem un piegādātājiem, kamēr uzņēmumam ir karantīnas liegums atsākt cūku audzēšanu.

Atgādinām, ka šovasar novietnē tika konstatēts Āfrikas cūku mēris, kura rezultātā tika likvidēts ap 6000 cūku liels ganāmpulks. Par spīti nopietnajām likstām, uzņēmuma īpašniece pauž apņēmību turpināt nodarboties cūkkopības nozarē.