„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Glezniecības plenērs „Krāslavas palete 2017”

kraslavasvestis.lv

Ar 22. septembri Krāslavā sākas tradicionālais glezniecības plenērs „Krāslavas palete 2017”. Šogad mākslinieki - Jānis Streičs, Pāvels Ostapcevs, Ligita Caune, Jelena Evarte – Jekimova, Vita Merca, Aleksandrs Neberekutins, Aivis Pīzelis, Voldemārs Kokorevičs, Ilze Griezāne, Jānis Pliuda, Andrejs Severetnikovs, Česlavs Aprups, Andrejs Gorgocs, Ludvigs Plinta – Bērziņš, Ziedonis Bārbals, Vladimirs Serkovs un plenēra pamatlicējs Osvalds Zvejsalnieks - iejutīsies Krāslavā, gleznojot pilsētas ielas, pagalmus, upes un visu, kas būs viņiem saistošs un tuvs mūsu pilsētā un novadā. Kur un ko iemūžināt savos mākslas darbos – izvēlēsies paši mākslinieki.

Plānots, ka plenēra laikā mākslinieki dosies arī ārpus pilsētas - uz Indras pagastu. Krāslavas novada dome un Indras pagasts ir piesaistījuši Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu projektam „Laimes muzeja” izveidošanai līdz 2018. gada maijam. Māksliniekiem būs iespēja apmeklēt topošo muzeju, un ir doma dāvāt muzejam pirmos eksponātus.

Raiba un pasākumiem bagāta nedēļa sagaida māksliniekus Krāslavā: Krāslavas kultūras namā joprojām apskatāma mākslinieka, profesora Osvalda Zvejsalnieka darbu izstāde „Veltījums Krāslavai”. 25. septembrī Krāslavas Mākslas un vēstures muzejā tiks atklāta Rēzeknes mākslinieka Vladimira Serkova gleznu izstāde, bet 26. septembrī visi tiek aicināti uz Krāslavas Kultūras namu, kur tiks atklāta Latgales mākslinieka Aivja Pīzeļa personālizstāde. Savukārt 30. septembrī, tāpat kā katru gadu, notiks plenērā tapušo darbu izstāde Krāslavas pilsētas laukumā un mākslinieku tikšanās ar vietējiem iedzīvotājiem. Katrs plenēra dalībnieks Krāslavas novada pašvaldībai dāvinās vienu plenērā tapušo gleznu.