„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Saņemti pieteikumi grantu konkursam “Impulss”

Publicitātes foto

Šogad grantu konkursam “Impulss” ir saņemti 19 pieteikumi. Trešā daļa projektu ir vērsta uz ražošanas sfēras attīstību. Tiek piedāvāta dizaina apģērbu, koka un metāla suvenīru, makšķerēšanas mānekļu ražošana un „gudro” mēbeļu izgatavošana, informē Daugavpils domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļa.

Pakalpojumu sfērā tiek piedāvāti logu un stikla fasāžu tīrīšanas pakalpojumi, specializēto datorprogrammu izstrāde, mobilās aplikācijas viedtālruņiem. Liels pieteikumu skaits ir saistīts ar iespēju pavadīt brīvo laiku un realizēt dažādus hobijus,  piedāvāta laivu un kvadraciklu noma, leļļu muzeja atklāšana, fitnesa nodarbību organizēšana, bērnu aktivitāšu centru izveidošana. 

Pašlaik komisija ir izskatījusi konkursa pieteikumu atbilstību vērtēšanas kritērijiem, un konstatēja, ka 18 no 19 iesniegtajiem projektiem tiks skatīti tālāk. Pieteikumu  iesniedzēji tiks lūgti prezentēt komisijai savus projektus un atbildēt uz jautājumiem.

Šogad ir palielināts granta kopējais apjoms un tas sastāda 60 tūkstošus eiro. Maksimālais granta apjoms vienam projektam ir palicis iepriekšējais - 7000 eiro.  Konkursa gala rezultāti tiks publicēti līdz 27.oktobrim.