„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.5 °C
apmācies

„Uzņēmēju dienām” – 20 gadi

Aleksandrs Rube

15. un 16. septembrī Daugavpils Olimpiskajā centrā notika „Latgales uzņēmēju dienas”. Šogad Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras, Daugavpils domes un Latgales plānošanas reģiona rīkotais pasākums notika divdesmito reizi un sapulcināja 160 dalībniekus.

Pasākums visiem vecumiem

Lielie un mazie uzņēmēji, finanšu un izglītības iestādes, delegāti no dažādām Latgales pilsētām un novadiem un daudzi citi dalībnieki atsevišķos stendos stāstīja par savām precēm un pakalpojumiem. Kā vienmēr, īpaši populāri bija pārtikas stendi, jo tajos piedāvāto produkciju varēja degustēt. Liela interese bija arī par Nacionālo bruņoto spēku, Daugavpils biznesa inkubatora pārstāvjiem, kā arī vietējiem tekstilizstrādājumu ražotājiem.

„Kopš 1997. gada pasākums ir kļuvis ievērojami bagātīgāks,” pastāstīja viens no organizatoriem, Daugavpils domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, „sākumā mums bija vienkārši izstāde, bet tagad notiek semināri, konferences, ir pat izklaides programma.”

V. Nadeždins uzskata, ka Uzņēmēju dienu apmeklētājus var nosacīti iedalīt divās kategorijās. Pirmie, un viņu ir vairākums, atnāk, lai uzzinātu, kāda ir kopējā situācija vietējā biznesā un iespējamajām vakancēm. Visbiežāk tie ir jaunieši, tostarp arī tie, kuri vēl nav pabeiguši pamatskolu. Savukārt otrajā apmeklētāju kategorijā ir tie, kuri nāk, lai parunātu ar konkrētiem cilvēkiem, nereti sakarā ar kādiem ieplānotiem darbiem vai pasūtījumiem. Var izcelt arī viesu trešo grupu – daudzi speciāli atnāca, lai piedalītos forumā un uzzinātu aktuālākos jaunumus nodokļu, loģistikas un eksporta jomā Latvijā.

Visu rakstu lasiet 19.septembra numurā.