„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Ludzā plāno būvēt baseinu

pexels.com

Pludmales sezona jau ir beigusies, taču piekopt veselīgu dzīvesveidu peldēšanas cienītāji var baseinā. Jāteic, ka dažās Latgales pašvaldībās tāds ir pieejams, turklāt beidzamajā laikā kļuvusi populāra ideja par baseina būvniecību arī citās pašvaldībās. Darbu pie baseina celtniecības projekta izstrādes sākusi arī Ludzas novada pašvaldība, un 3. augustā jau tika parakstīts līgums ar SIA “Arčers” par tā projektēšanu, būvniecību un autoruzraudzību.

Neraugoties uz to, ka Ludza ir ļoti sportiska pilsēta, piemēram, šeit savu sporta karjeru uzsāk daudzas handbola zvaigznes, pašlaik Ludzas novada un pilsētas iedzīvotajiem nav pieejams neviens peldbaseins – vistuvākais atrodas Rēzeknē, apmēram 30 km attālumā no Ludzas.

Apmeklēt baseinu ir ieteicams tiem, kam ir bijušas traumas, piemēram, muguras, ceļgalu utt. Tā ir sava veida fizioterapija, spriež SK “Latgols” handboliste Arīna Zaharāne. Viņa ar handbolu nodarbojas jau 10 gadus, un kā vissvarīgāko atpūtu pēc smagas spēles min muskuļu relaksāciju, ko visefektīvāk var veikt ar ūdens procedūru palīdzību. Ludzas novada Sporta skola sniedz iespēju tās audzēkņiem apmeklēt peldbaseinu Rēzeknē, taču priekšroka tiek dota sporta skolas jaunākajiem audzēkņiem, stāsta Arīna.

Ludzas novada oficiālajā mājaslapā jau ir publicēta informācija par to, ka peldbaseina būvdarbi tiks paveikti līdz 2019. gada 15. februārim, un kopējās izmaksas sasniegs 1 967 027 eiro (bez PVN). Šeit ir iespēja aplūkot arī ieplānotā baseina vizualizāciju. Pēc skiču materiāliem var spriest, ka apmeklētāji varēs baudīt ne tikai peldbaseinu ar četriem 25 metrus gariem celiņiem, bērnu baseinu, bet arī tvaika pirti un saunu.

Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Svetlana Rimša stāsta, ka baseina ēka tiks uzbūvēta Ludzā, blakus Ludzas pilsētas ģimnāzijas otrajam korpusam (P. Miglinīka un 18. Novembra ielu krustojumā). Šādi izvietojot  peldbaseinu, iecerēts, ka to aktīvi apmeklēs gan Ludzas pilsētas ģimnāzijas, gan Ludzas 2.viduskolas un Ludzas novada Sporta skolas audzēkņi, tā kā šīs skolas atradīsies turpat blakus iecerētajam peldbaseinam.


Evelīna Oščenkova