„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Nojauks drupas un veco ēku

Publicitātes foto

Daugavpils domes deputāti nobalsoja par divu pilsētas robežās novārtā pamestu objektu nojaukšanu. Viens no tiem ir pamatu fragments daudzdzīvokļu māju pagalmā starp Lāčplēša, Viestura, Imantas un Mihoelsa ielu, otrs – veca būve Siguldas ielā 10e.

Lēmums par pirmā objekta nojaukšanu tika pieņemts vienbalsīgi, taču, apspriežot ēku Siguldas ielā, situāciju komentēja Mihails Lavrenovs („Saskaņa”), kurš pats bija apsekojis veco būvi: „Man vienmēr ir žēl, kad tiek nojauktas šādas ēkas. Ja nekļūdos, šī ēka uzcelta reizē ar slimnīcu XX gadsimta sākumā. Demontējot šādus objektus, pilsēta zaudē šarmu un daļu savas vēstures.”

M. Lavrenovs atzīmēja, ka ēkai Siguldas ielā 10e ārsienas bojātas ne vairāk par 30%, bet pamati – vēl mazāk. Galvenās problēmas ir pārsegumi un jumts. Lēmums ēkas saglabāšanai nav ticis izstrādāts. Par šī objekta nojaukšanu nobalsoja 10 deputāti, atturējās četri.