„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Pārsteigt skatītāju – tā ir tradīcija

Publicitātes foto

Psiholoģiska drāma, absurda teātris, jaunas klasisko un mūsdienu lugu interpretācijas, sadarbība ar ārvalstu režisoriem, deju iestudējumi bērniem – Daugavpils teātra jaunā sezona būs pārsteigumu pilna.

Teātris jau tradicionāli aicina sadarboties jaunus, Daugavpils skatītājiem mazpazīstamus režisorus. Teātra direktors Oļegs Šapošņikovs atzīst, ka tas savā ziņā ir risks, jo ikviens jauns inscenētājs, pat tad, ja ārpus Latvijas viņš ir pazīstams, vienmēr ir pārsteigums – „kaķis maisā”.

Šogad būs divi šādi režisori no Krievijas. Jurija Kvjatkovska iestudēto pirmizrādi skatītāji varēs noskatīties 30. septembrī. Tas būs A. Gribojedova lugas „Kur prāts, tur nelaime” mūsdienīga interpretācija. Režisors Jurijs Kvjatkovskis ir divkārtējs teātra balvas „Zelta maska” nominants,  viņš iestudējis izrādes vadošajos Maskavas un Sanktpēterburgas teātros, darbojas arī kā pedagogs MHAT/Maskavas Dailes teātra skolas studijā (Dmitrija Brusņikina meistardarbnīcā). O. Šapošņikovs uzskata, ka pirms 200 gadiem tapušās lugas materiāls joprojām ir aktuāls mūsdienās gan Krievijā, gan Latvijā.

Vēl viens Krievijas viesrežisors – Andrejs Dežonovs, Karēlijas Republikas Nacionālā teātra galvenais režisors, L. Dodina audzēknis, Sanktpēterburgas teātra skolas pārstāvis. Kopā ar latviešu trupu viņš iestudē V. Krasnogorova lugu „Randiņi trešdienās”. O. Šapošņikovs cer, ka sadarbība ar Krievijas režisoriem – slaveno Maskavas un Sanktpēterburgas teātra skolu pārstāvjiem, mūsu aktieriem kļūs par savdabīgu meistardarbnīcu.

Arī šajā sezonā turpināsies sadarbība ar Daugavpils skatītājiem jau pazīstamiem režisoriem. Dž.Dž. Džilindžers piedāvās skatītājiem psiholoģisku drāmu. Kā teica O. Šapošņikovs, tikai šis režisors spēs to pasniegt smalki un dziļi. Savukārt Lucina Sosnovska pārsteigs ar poļu absurda drāmu.

Visu rakstu lasiet 15. septembra numurā.


Jeļena Čursina