„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Uz darbu – bez mašīnas!

pexels.com

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros Daugavpilī norisināsies aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanas pasākumi.

19. septembrī, notiek akcija „Ar velo uz darbu!”, kuras laikā aicinām doties uz darbu un izglītības iestādēm ar velosipēdu. Vairākās pilsētas no rīta tiek skaitīti riteņbraucēji. Rīta skaitīšanas laikā ikviens riteņbraucējs saņems piemiņas zīmi par savu aktīvu un videi draudzīgu pārvietošanās veidu.

20. septembrī pl. 17.30 interesenti tiek aicināti uz sarunu vakaru riteņbraucējiem, kurā būs iespēja uzzināt par velotūrisma plānošanas pamatelementiem – kā plānot savu velomaršrutu, kas jāņem vērā, dodoties velopārgājienā (apģērbs, ēdiens, velosipēda tehniskais stāvoklis, fiziskā sagatavotība, līdzi ņemamo obligāto lietu saraksts, utt.), velomaršrutu iespējas Daugavpilī un kaimiņu novados. 

22. septembrī no rīta Lāčplēša iela tiks slēgta akcijai “Diena bez auto”. Aicinām 22. septembrī doties uz darbu kājām, ar velosipēdu vai izmantot sabiedrisko transportu.

23. septembrī pl. 10.00 Daugavpils veloparkā notiks riteņbraukšanas sacensības bērniem, kurās aicinām piedalīties un sportot visu ģimeni. Pasākumā būs pieejamas drošības ķiveres.

Savukārt pēcpusdienā, pl. 15.00, veloparkā startēs velofoto orientēšanās “Daugavpils FOTOREISS 2017”.

23. septembrī pl. 11.00 visi tiek aicināti uz aerobikas maratonu, ko organizē biedrība „Vingrošanas skola „Harmonia”” projekta ietvaros. Pasākums notiks Raiņa iela 30, Daugavpils 3.vidusskolas sporta zālē.