„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Novadā labiekārto baznīcas un to apkārtni

wikimedia.org

Pateicoties Konstantinovas iedzīvotāju aktivitātei, septembrī sakārtota Svētās Krusta paaugstināšanas Romas katoļu baznīcas teritorija - novākti gruži, nolīdzināta zeme un izveidots bruģa celiņš, uzlikti soliņi, iestādītas tūjas, nokrāsota vecā bērnudārza siena, kas atrodas pie laukuma. Bruģa laukumu tagad izgaismo iebūvētas ārā lampiņas. Šos darbus paveica pagasta iedzīvotāju grupa „Zaļie draugi”, īstenojot projektu “Mēs par sakoptu pagastu!”, kas guvis atbalstu Dagdas novada pašvaldības projektu konkursā „Sabiedrība ar dvēseli 2017”. Darbu veikšanā aktīvi iesaistījās pagasta brīvprātīgie.

Rosība notiek arī divās draudzes Dagdas novadā, kas sakārto savu dievnamu teritoriju, īstenojot projektus par Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un pašvaldības piešķirto finansējumu.

Asūnes pagastā tiek īstenots projekts, lai uzlabotu Asūnes Sv. Krusta paaugstināšanas Romas katoļu baznīcas ēkas pieejamību. Pie baznīcas demontēti vecie, izdrupušie celiņi un kāpnes, kas atradās avārijas stāvoklī. To vietā tiks bruģēti celiņi, izbūvētas jaunas kāpnes un ierīkots panduss, lai baznīcā būtu ērtāka iekļūšana arī cilvēkiem ratiņkrēslā un māmiņām ar bērnu ratiņiem.

Pilnu rakstu lasiet 19.septembra numurā.