„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.3 °C
neliels sniegs

Aicina apskatīt militāro tehniku un tikties ar karavīriem

Latvijas armija

22. un 23. septembrī Daugavpilī un Rēzeknē iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt Nacionālo bruņoto spēku militārās tehnikas, ekipējuma un ieroču izstādi, kā arī tikties ar karavīriem.

Pasākumu mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par aizsardzības nozari, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Šodien, 22. septembrī no plkst. 10.00 līdz 14.30 Daugavpilī, Daugavpils cietoksnī notiks militarizētas sporta sacensības Daugavpils pilsētas izglītības iestādēm. Pēc sacensībām, līdz plkst. 16.00, iedzīvotāji aicināti apmeklēt militārās tehnikas, ekipējuma un ieroču izstādi. Savukārt 23. septembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 militārās tehnikas izstāde būs aplūkojama Rēzeknē, Jāņa Raiņa kultūras un atpūtas parkā, Raiņa ielā 29.

Militārās tehnikas izstādi nodrošina Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde sadarbībā ar Zemessardzes 3. Latgales brigādes bataljoniem.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā ietilpst Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 34. kaujas atbalsta bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. kājnieku bataljons Jēkabpilī.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.