„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Pie Borisa un Gļeba katedrāles būvē futbola stadionu

Egita Terēze Jonāne

18. septembrī noslēdzās stadiona būvdarbu konkurss Varšavas ielā 1b, blakus Borisa un Gļeba katedrālei. Neskatoties uz Latvijas Pareizticīgās baznīcas plāniem -- uzcelt garīgo centru, šeit piecus gadus atradīsies futbola stadions.

Vienīgais pretendents šajā konkursā bija pašvaldības uzņēmums „Labiekārtošana D”, kurš apņemas pārvietot veco segumu no stadiona Esplanādē.

Pašvaldība cer nodrošināt ar normālu sporta laukumu 10. vidusskolu un J. Pilsudska valsts poļu ģimnāziju. Nesenajā preses konferencē domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs paziņoja, ka garīgā centra būvniecības projekta īstenošanai pareizticīgajiem pagaidām nav līdzekļu. Tāpēc piecus gadus par tā būvdarbiem nevar būt ne runas.

„Mūs iepriecina šī iniciatīva, jo laukums mums tik tiešām ir vajadzīgs,” teica 10. vidusskolas direktore Valija Salna, „taču pilsētai jāpadomā, kā šo laukumu pienācīgi saglabāt, jo šeit bieži pulcējas dzērāju kompānijas, tiek vesti pastaigā suņi. Kas pieskatīs šo teritoriju, vai ap to uzcels žogu – lūk, kas mūs pašlaik satrauc.”