„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Sods par formas valkāšanu nevietā

wikimedia.org

Civiliedzīvotājus varēs sodīt par karavīra formas tērpa valkāšanu, ja tam būs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku atšķirības zīmes. Šādu priekšlikumu Aizsardzības ministrija iesniegusi strīdīgajiem grozījumiem Militārā dienesta likumā, kur par prettiesisku karavīra formas tērpa valkāšanu plānots ieviest bargu soda naudu – līdz 2000 eiro, ziņo Latvijas Radio. Savukārt sods par karavīra formas tērpa vai tā sastāvdaļu apriti juridiskām personām sods varēs sasniegt pat 20 000 eiro.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons uzsver, ka tiesības nēsāt karavīra formas tērpu ir jānopelna. Bargo sodu mērķis esot novērst draudus, ka Latvijai nelabvēlīgi spēki varētu maskēties ar Latvijas karavīru formām.

Pārkāpējiem sodus piemēros Militārā policija. Viņš uzsver, ka civiliedzīvotājiem sodi par karavīru formas tērpu valkāšanu esot arī citur Eiropā, piemēram, Beļģijā, Zviedrijā, Igaunijā u.c. par to pat draud kriminālatbildība.

Atbildīgajā Saeimas Aizsardzības komisijā viedokļi par sodu apmēru gan dalās.