„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.1 °C
nedaudz mākoņains

Čempionātā – treniņā uzvarēja Maksims Bogdanovs

Sergejs Kuznecovs

Latvijas 2017. gada čempionāts spīdvejā dalībnieku sastāva ziņā bija visvājākais beidzamajos gados un, iespējams, par visā šī turnīra vēsturē. No sešpadsmit spīdvejistiem lielākā daļa bija jaunieši, kuriem starts Daugavpils trekā bija debija spīdvejā.

Arī ģeogrāfiskā pārstāvniecība neizcēlās ar daudzveidību, izņemot Latvijas sportistus, bija uzaicināti trīs ukraiņi un divi igauņi. Dalībnieku saraksts -- gluži kā pasakā par kukulīti – „vecāmāte paslaucīja pa klēti, paskrubināja pa tīni”, tā arī šī gada čempionātā – sapulcināja visus, kuri prot kaut cik turēties uz motocikla. Uz čempiona titulu pretendēja divi spīdvejisti – Kjasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs. Kjasts par Latvijas labāko spīdvejistu kļuvis trīsreiz un viņš startēja, būdams čempiona rangā. Šo titulu viņš izcīnīja 2015. gadā, jo 2016. gadā Latvijas čempionāts nenotika. Savukārt Maksims šajā turnīrā tikai vienreiz – 2012. gadā -- kāpis uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Abi favorīti sacentās 11. braucienā, taču īstas cīņas nebija. Maksims pirms izbrauca virāžu, Kjasts cieši sekoja, taču apdzīt nespēja.

Bija vēl pāris aizraujoši braucieni, kuros piedalījās juniori Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs,  liekot panervozēt pieredzējušajiem „Lokomotīves” spīdvejistiem. Oļegs un Artjoms kādu laiku bija priekšā K. Puodžukam un M. Bogdanovam, taču Kjasta un Maksima pieredze visu salika savā vietā.

Pārsteigumu nebija, un Maksims Bogdanovs kļuva par Latvijas čempionu. Kjasts Puodžuks – otrajā vietā – spīdvejista karjerā šī ir piektā sudraba godalga.

Maksimam šis čempionāts bija kā treniņš: „Jūs paši redzējāt, kāds bija dalībnieku sastāvs. Vienkārši treniņš, jo laika apstākļu dēļ visu mēnesi nevarējām braukt. Skatītāji atnāca, ja viņiem patika, tātad – viss ir izdevies. Man šī sezona bija veiksmīga. Lai gan neliels rūgtums ir palicis -- beigās nepaveicās, jo necīnījāmies par finālu.”

Pilnu rakstu lasiet 26. septembra numurā.