„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Mobilitātes nedēļā – kājām un ar velosipēdu

Sporta un jaunatnes departamenta foto

No 16. līdz 22. septembrim visā Eiropā notika starptautiska akcija „Mobilitātes nedēļa”. Akcijas mērķis – mudināt lielu un mazu pilsētu iedzīvotājus pārvietoties, neizmantojot personīgo vai sabiedrisko transportu. Šajā pasākumā piedalījās arī Daugavpils.

Pasākumu rīkoja Daugavpils domes Sporta un jaunatnes departaments, tūrisma klubs „Sniegpulkstenīte”, deju studija „Stop Time” un Tūrisma informācijas centrs. Visu nedēļu organizatori apbalvoja pilsētniekus, kuri devās uz darbu kājām vai ar velosipēdu, -- viņi saņēma uzlīmes, atstarotājus, lukturīšus un karodziņus.

„Pirmdien mēs nolēmām uzmundrināt visus riteņbraukšanas cienītājus,” pastāstīja kluba „Sniegpulkstenīte” pārstāve Viktorija Kozlovska, „kā izrādījās, visbiežāk šo pārvietošanās veidu izmanto Grīvas un apavu kombināta mikrorajona iedzīvotāji.”

22. septembra rītā notika akcija „Diena bez auto”, kuras laikā Lāčplēša ielā daļēji tika slēgta   autotransporta kustība. Pašvaldības policijas darbinieki sekoja, lai tiktu ievērota kārtība posmā no Viestura līdz Vienības ielai, taču palaida sabiedrisko transportu un tos autovadītājus, kuru darba vieta atradās slēgtajā ielā. Kā informēja kārtības sargi, autovadītāji nebija sašutuši un ar interesi iztaujāja par „Mobilitātes nedēļu”. Šīs pašas dienas rītā pie Andreja Pumpura skvēra notika rīta vingrošana breika stilā kopā ar Aleksandru Lukšu (studija „Stop Time”).

Foto:A.Rube

Akcija ik rudeni notiek ne tikai Eiropā, bet arī citur pasaulē, atzīmēja Sporta un jaunatnes departamenta pārstāve Inese Kalniņa. Ideja atteikties no automašīnām kļūst aizvien populārāka jauniešu vidū, kuri labprāt pārsēžas uz velosipēdiem.