„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Uzvara Vispasaules svarbumbu olimpiādē

Egita Terēze Jonāne

Sešas zelta un viena bronza godalga, pieci individuālie pasaules rekordi, kā arī sekmēts viens Latvijas izlases rekords komandu stafetē -- tāds ir Daugavpils novada Naujenes pagasta sporta veterāna Vladislava Petrova sniegums 3. Vispasaules svarbumbu celšanas triatlona olimpiādē, kas notika no 14. līdz 17. septembrim Vitebskā (Baltkrievija).

Sportists atzina, ka uzvarējis viegli, lai arī sacenties nevis ar veterāniem noteiktajām 6 kg, bet gan ar 12 kg un 16 kg svarbumbām. „Esmu pieredzes bagāts sportists, kurš šo sporta veidu mīl kopš jaunības, tāpēc sacensties ar 6 kg svarbumbām ir kauns. Šo manu izvēli atbalsta arī trenere Lidija Kušakova,” teica V. Petrovs.

Stāstot par sacensību gaitu, sportists uzsvēra Latvijas izlases sīvo cīņu komandu stafetē ar Baltkrievijas sportistiem. Tā ir latviešu pirmā uzvara šīs olimpiādes vēsturē. Turklāt Latvijas sportisti izcīnīja arī bronzas godalgu jauktajā komandu stafetē.

Jāiestarpina, ka Vispasaules svarbumbu celšanas triatlona olimpiādi rīkoja Starptautiskā svarbumbu sporta federācija (IGSF). Šogad piedalījās vairāk kā 1300 sportisti no visiem kontinentiem.

Šobrīd naujenieties ir titulētākais Daugavpils novada sportists, jo viņam pieder 21 rekords un 28 čempiona tituli.