„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Kinofestivāls “Manhattan Short” Rēzeknē

rezekne.lv

Svētdien, 1. oktobrī plkst. 16.00 Latgales vēstniecības GORS mazajā zālē skatītāji aicināti izvērtēt kinofestivāla “Manhattan Short” īsfilmas. Šogad festivāla skates programma ir īpaša Latvijai: pirmo reizi festivāla vēsturē starp festivāla desmit filmām-finālistēm ir filma no Latvijas — režisora Pāvela Gumennikova īsfilma “Sarauj, Just!”.

No 30. septembra līdz 8. oktobrim Latvijas kinoteātros norisināsies starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “Manhattan Short”, kurš šogad atzīmē savu 20. gadu jubileju. Kinofestivāls “Manhattan Short” ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un ir īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē – katrs skatītājs saņem anketu un balso par viņaprāt labāko īsfilmu un aktieri. Pasākums notiek vienas nedēļas ietvaros visā pasaulē un arī Latvijā.

Festivāla atlasē piedalījās 1615 īsfilmas no 75 valstīm un tikai 10 no tām tika izvēlētas “Mahnattan Short” programmai. Programmā ir iekļautas filmas no deviņām valstīm, tajā skaitā filmas no Sīrijas, Gruzijas un Latvijas. 2017. gada festivāla programma ir daudzveidīga: skatītājiem būs iespēja redzēt dažādu žanru filmas, sākot no komēdijas līdz šausmu filmām, no animācijas līdz drāmai.

Latvijas filma “Sarauj, Just” (Just, go!) ir balstīta uz patiesiem notikumiem par jaunu vīrieti ratiņkrēslā, kurš nolēma noķert zagļus, kuri aplaupījuši viņa mīļoto meiteni. Viola, itāļu filmas galvenā varone saceļas pret piespiedu laulību tradīcijām Sicīlijā. Animācijas filma “Īsumā” (In a Nutshell) piedalījās slavenā animācijas festivāla konkursā, Anse pilsētā. Filma “Cerība mirst pēdējā” (Hope dies last) ir balstīta uz Jozefa Pačinska dzīves stāsta, kurš Otrā pasaules kara laikā bija spiests kļūt par frizieri Aušvices koncentrācijas nometnē. Spānijas trilleris “Aizmugurē” (Behind) saņēma skatītāju simpātiju balvu, šausmu un fantāzijas filmu festivālā San Sebastianā. Katra no desmit filmām, kas iekļauta festivāla programmā, var pretendēt uz Oskara balvu 2018. gadā.

Var tikai minēt, kuru filmu izvēlēsies skatītāji no visas pasaules: komēdijas stāstu par randiņu svešajā mājā, šausmeni par sievietes nakts bailēm, īsfilmu par brīnumu pirms pasaules gala vai Gumennikova stāstu par puisi ratiņkrēslā, kurš nekad nepadodas? Nāc un nobalso arī tu!

Pasaules balsošanas rezultāti tiks publicēti festivāla mājas lapā www.ManhattanShort.com pēc festivāla beigām.

2017. gada festivāla programma:

- Nenodari ļaunumu (Do no harm). Režisore Rosanne Lianga, Jaunzelande. Filmas ilgums 12:00
- Aizmugurē (Behind). Režisors Angels Gomess Hernandess, Spānija. Filmas ilgums 15:00
- Vieglprātīgā Bikla (Fickle Bickle). Režisors Stīvens Vords, ASV. Filmas ilgums 10:45
- Cerība mirst pēdējā (Hope dies last). Režisors Bens Praiss, Lielbritānija. Filmas ilgums 7:43
- Ideālā diena (Perfect Day). Režisors Ignasio Redondo, Spānija. Filmas ilgums 10:45
- Sarauj, Just! (Just, go!). Režisors Pāvels Gumennikovs, Latvija. Filmas ilgums 10:45
- Mare Nostrum/Mūsu jūra (Mare Nostrum). Režisori Rana Kazkaza un Anass Halafs, Sīrija. Filmas ilgums 13:00
- Viola, Franka (Viola, Franca). Režisore Marta Savina, Itālija. Filmas ilgums 15:00
- Īsumā (In a Nutshell). Režisors Fabio Frīdlijs, Šveice. Filmas ilgums 5:00
- 8 minūtes (8 minutes). Režisors Gega Hmaladze, Gruzija. Filmas ilgums 12:40

Pasākuma valoda: filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.