„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Jaunā unikālā ekskursija “Ieskats Sventes muižā”

daugavpilsnovads.lv

Viesnīca “Sventes muiža” grupām (no 10 personām) piedāvā teatralizētu ekskursiju kopā ar  muižas galma dāmu. Ekskursijas laikā būs iespēja izzināt muižas vēsturi – tās attīstības posmus, noklausīties stāstus par grāfiem Plāteriem, kas cēluši ne vien muižu, bet arī Sventes Romas katoļu baznīcu. Galma dāma  pastāstīs par muižas saimniecisko un saviesīgo dzīvi. Ekskursijas laikā varēs aplūkot greznos muižas kamīnus, noklausīties teikas par muižas Balto dāmu un Sventes ezeru. Ekskursijas noslēgumā visus gaida neliels cienasts. Cena 1 personai – 5 EUR.  Muižas galma dāmas lomā iejutīsies gide Irēna Voitāne.

Jaunsventes muižas ēku, tagad Sventes muižu, 1912.gadā uzcēla grāfs Mihails Plāters-Zībergs, kas bija divu Latgales pazīstamu un bagātu dzimtu pēctecis. Kopš 2005. gada te darbojas 4.zvaigžņu viesnīca “Sventes muiža”, kurai līdzās atrodas Kara tehnikas kolekcija.