„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Ugunsgrēkā Rēzeknē cieta divi cilvēki

rezekneszinas.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.septembra līdz 29.septembrim, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma deviņus izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākais speciālists Andrejs Smirnovs.  

Vakar plkst. 12.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Izraēlas ielu Rēzeknē, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no mājas otrā stāva ar izbīdāmo kāpņu palīdzību izglāba trīs cilvēkus. 

Savukārt pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.06

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega ēkas dūmvadā sodrēji, bez uzraudzības atstāts ēdiens, atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 40 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 9 no izsaukumiem bija maldinājumi.