„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Veselību un aktīvu dzīvesveidu veicinošais septembris

daugavpils.lv

Projekta „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros spetembrī tika organizētas Eiropas Mobilitātes un Eiropas Sporta nedēļas, kurās septembrī notika daudz veselīga dzīvesveida pasākumu, kas apvienojot bērnus un pieaugušos, deva jauno triecienu veselīgam dzīves veidam.

17. septembrī no rīta notika pasākums “Rīts riteņbraucējiem” , kurā piedalījas visi tiek, kas gribēja uzzināt par pastaigu ar velosipēdu un to sgatavošanas darbiem. Savukārt 20.septembrī tika organizēts  “Sarunu vakars”, kur bija iespēja uzzināt par velotūrisma plānošanas pamatelementiem – kā plānot savu velomaršrutu, kas jāņem vērā dodoties velo pārgājienā (apģērbs, ēdiens, velosipēda tehniskais stāvoklis, fiziskā sagatavotība, līdzi ņemamo obligāto lietu saraksts, utt), velomaršrutu iespējas Daugavpilī un kaimiņu novados.

23. septembris bija pārpildīts ar interesantiem pasākumiem, no plkst. 10:00 Daugavpils Esplanādes veloparkā notika izglītojošas riteņbraukšanas aktivitātes bērniem, kurās bija aicināti piedalīties un sportot visu ģimeni.  Daugavpils Esplanādes veloparkā tika izvietotas dažādas stacijas, kur bērniem un viņu vecākiem bija jāizpilda dažādi uzdevumi. Šādas aktivitātes ļoti vieno ģimenes.

Tapāt šajā dienā (23.09) Daugavpils pilsētas 3.vidusskolas sporta zālē norisinājās „Aerobikas maratons”. Tas ilgums bija 5 stundas, un tajā piedalījās vairāk nekā 130 dažāda vecuma (vissjaunākais dalībnieks bija 4 gadu vecumā un vissvecākais – 68 gadu vecumā), dzimuma un fiziskās sagatavotības cilvēki.

Piedālīties pasākumā, saskaņa ar projekta noteikumiem, varēja jebkurš pilsētas iedzīvotājs. Dalība visās aktivitātēs bija bezmaksas. AEROBIKAS MARATONA programma bija organizēta tā, lai apmierinātu jebkura tipa auditoriju.  Dalībnieki treneru vadībā izmēģināja dažādus fitnesa un aerobikas veidus: joga,zumba,fitness, port de brass dejas, roll pilates, jumping fitness .

Bet 23.septembrī vakara pusē tika  organizēta velofoto orientēšanās “Daugavpils fotoreiss”. Visi aktīvie un ieinteresēti lietderīgi pavadīja laiku, uzzinot pilsētu un sportojot vienlaikus.

Eiropas sporta nedēļa tika organizēta praktiskā lekcija par veselīgu dzīvesveidu, kurā runāts par kustībām un fiziskajām aktivitātēm veselības veicināšanā un profilaksē, kā arī trenējošā pulsa robežām un tā noteikšanas veidiem. Nodarbība no teorētiskā virziena pārveidojas uz praktiskām vingrošanām. Savukārt 29. septembrī Esplanādes veloparka apkārtnē visiem interesentiem tika piedāvāts izmēģināt orientēšanās labirintu, kur ierobežotā laukumā 30 x 36 m laukumā, kas norobežots lentām bija izvietots 21 kontrolpunkts, kas precīzi ir atspoguļots kartē. Tajā ir izvietoti kontrolpunkti, kuri secīgi jāapmeklē, nešķērsojot lentas.