„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Jersikā aizliedz lietot avota ūdeni

livani.lv

Madaliņas katoļu draudze pie svētavota uzlikusi uzrakstu, ka šo ūdeni dzert nedrīkst, jo BIOR laboratorijas analīzes, ko pieteica Līvānu novada pašvaldība, uzrādīja nevēlamu baktēriju klātesamību ūdenī.

Līvānu novada domes vides inspektore Gunita Vaivode pastāstīja, ka laboranti avota ūdenī atklāja koliformas baktērijas un zarnu enterokokus, kas neatbilst likumdošanā atļautajām normām, tikmēr atrastās e-coli baktērijas atbilst normām. Saskaņā ar BIOR atzinumu baktēriju klātesamība neapdraud cilvēku dzīvību, taču tās var radīt, piemēram, sliktu dūšu. Baktēriju savairošanos, iespējams, sekmējušas lielās lietavas, teikts BIOR atzinumā.

Draudze ar uzrakstu brīdina, ka avota ūdeni nedrīkst lietot. Savukārt pašvaldība ieteica draudzei veikt avota ūdens monitoringu. 

Līvānu pašvaldība Madaļiņas svētavota pārbaudi veica pēc LTV1 raidījuma „Aizliegtais paņēmiens” saceltās trauksmes par baktērijām Latvijas svētavotos.