„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Preiļos būs elektrotransportlīdzekļu uzlādes stacija

freeimages.com

Preiļos pie veikala “Maxima”, pretī Preiļu Galvenajai bibliotēkai, pabeigti 49 automašīnām paredzētā stāvlaukuma pārbūves darbi. Tur uzklāts ne tikai jauns laukuma segums, bet arī uzbūvēta vieta, kur tiks ierīkota elektrotransportlīdzekļu uzlādes stacija. Tās izbūvi drīzumā veiks CSDD. Veicot stāvlaukuma pārbūvi, no jauna izbūvēts piebraucamais ceļš un no stāvlaukuma puses uzliktas norobežojošās barjeras. Nomainīta arī lietus ūdens kanalizācija, uzbūvēti gājēju celiņi, veikti apzaļumošanas darbi, ierīkoti apstādījumi, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas. Darbus veica būvuzņēmējs – SIA “Ošukalns”.

Preiļu novada dome lēmumu par stāvlaukuma renovēšanu, lai tālāk to nodotu apakšnomā SIA “Maxima Latvija”, pieņēma šī gada 30. martā. Projekta realizācijai pašvaldība ņēma 213 490 eiro lielu aizņēmumu Valsts kasē uz 15 gadiem. Domes sēdē tika pieņemts lēmums arī par apakšnomas līguma slēgšanu ar SIA “Maxima Latvija” par zemesgabala daļas 5110 kv.m. platībā, Tirgus laukumā 11, iznomāšanu stāvlaukuma un piegādes ceļa vajadzībām uz laiku līdz 2032. gada 14. septembrim. Līgums paredz, ka par 49 autostāvvietām SIA “Maxima Latvija” maksās nomas maksu – 900 eiro mēnesī, tādā veidā pakāpeniski nosedzot pašvaldības paņemtā kredīta summu.