„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpilī sākas apkures sezona

freeimages.com

3. oktobrī Daugavpilī sākās jaunā apkures sezona. Siltumu dažādos pilsētas mikrorajonos pieslēgs pakāpeniski, taču jau mēneša vidū jābūt apkurinātiem visiem dzīvokļiem. Lai māju pieslēgtu apkurei ātrāk, jāiesniedz speciāls pieteikums.

Kā informē pašvaldības akciju sabiedrība „Daugavpils siltumtīkli”, apkures rēķina būs pagājušās sezonas līmenī. Daugavpilī joprojām ir viens no zemākajiem tarifiem Latvijā – 48,97 eiro par megavatstundu. Vēl lētāks tarifs ir tikai Rīgā un Valmierā. Savukārt vislielākos rēķinus šoziem saņems Siguldas (60,92 eiro par megavatstundu) un Krāslavas (56,66 eiro par MWh) iedzīvotāji. Preiļos un Naujenē šis rādītājs būs attiecīgi 54,23 un 56,16 eiro par MWh.

Fizisko un juridisko personu kopējais parāds par apkuri Daugavpilī sarucis par 200 tūkstošiem eiro un pirms apkures sezonas sākuma bija 3,26 miljoni eiro. Tiem, kam piešķirts maznodrošinātā statuss, joprojām netiek soda nauda. „Daugavpils siltumtīkli” katru gadījumu saistībā ar parādu sola izskatīt individuāli.

Šogad visu triju TEC zonās fiksēti 17 cauruļu pārrāvuma gadījumi (pagājušajā gadā – 12). Tuvākajā laikā pilsētas centrā jārealizē siltumapgādes sistēmas atjaunošanas projekts, kā rezultātā samazināsies avārijas situāciju skaits.

Gadījumā, ja jūsu dzīvoklī līdz oktobra vidum vēl nav siltuma, par to jāpaziņo savai apkalpojošajai organizācijai. Visdrīzāk, lai atjaunotu siltuma padevi, būs jāveic atgaisošana.