„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Ar zagtu auto izraisīja negadījumu

VP LRP

Aizvadītās nedēļas nogalē Rēzeknes novada Griškānu pagastā uz autoceļa Rēzekne - Dagda grāvī avarēja VW Passat. Transportlīdzekļa vadītājs notikuma vietu atstāja, savukārt mašīnā palika trīs pasažieri, divi no kuriem negadījuma rezultātā guvuši dažādas traumas. 1999.gadā dzimis jaunietis un 2003. gadā dzimusi meitene no notikuma vietas tika nogādāti medicīnas iestādē. Tās pašas dienas vakarā medicīnas iestādē pēc palīdzības vērsās arī pats transportlīdzekļa vadītājs – 1997. gadā dzimis Rēzeknes iedzīvotājs. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, informē Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Izmeklēšanas rezultātā noskaidrots, ka minētais transportlīdzeklis atrodas meklēšanā, jo iepriekšējās dienas vakarā tas tika nozagts Rēzeknē no kādas daudzdzīvokļu mājas pagalma. Uz automašīnas bija uzstādītas cita transportlīdzekļa numurzīmes un akumulators. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, iespējamā vainīgā persona ir nozagusi mašīnu, kurai nebija numurzīmju, jo tās likumīgais īpašnieks transportlīdzekli iepriekš bija noņēmis no uzskaites. Saprotot, ka automašīna bez numurzīmēm pievērsīs pastiprinātu uzmanīgu, vīrietis blakus pagalmā nozadzis numurzīmes no cita transportlīdzekļa, bet, lai to iedarbinātu, no kādas IVECO markas mašīnas nozadzis akumulatoru un somu ar instrumentiem. Taču vainīgais tālu netika, jo iestūrēja grāvī.

Izmeklēšana turpinās, bet vainīgajam draud kriminālatbildība.