„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Daugavpils ezeros ielaida karpu mazuļus

daugavpils.lv

Sākot ar 2015. gadu Daugavpils pašvaldība savā teritorijā veic ūdenstilpņu piepildīšanu ar zivju resursiem. Šie pasākumi tiek veikti atbilstoši Ūdenstilpņu ekspluatācijas noteikumiem, kurus izstrādājis institūts ,,BIORS”.

Tas tiek darīts ne tikai tāpēc, lai palielinātu zivju skaitu un apmierinātu makšķernieku vēlmi nodarboties ar savu vaļasprieku, bet arī tāpēc, lai saglabātu pilsētas ezeru ekosistēmas līdzsvaru. Sākot no pirmdienas, 9. oktobra, Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde uzsāka ezeru piepildīšanu ar zivju mazuļiem šajā sezonā. Šajā dienā Lielajā Stropu ezerā ielaida 25 tūkstošus karpu mazuļu. Viņa vidējais svars ir 15 – 30 grami. Līdz brīdim, kad zivs mazulis sasniedz patēriņa izmērus, paiet 2 – 3 gadi.

Bez Lielā Stropu ezera tiks apzivots arī Mazais Stropu ezers. Tur nonāks 2 tūkstoši karpas mazuļu. Bez tam Stropaka ezerā, kas atrodas pie Neredzīgo biedrības ciemata sāks dzīvot un augt 3 tūkstoši mazo karpiņu, Šuņezerā – 10 tūkstoši visiem iemīļotās zivs mazuļu.

Kā saka Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti, ar to apzivošanas darbi šajā sezonā nebeigsies. Oktobra beigās Porohovkas un Esplanādes ezeros tiks ielaisti baltā amūra mazuļi.

Jāatgādina par makšķerēšanas noteikumiem. Pilsētas ezeros Komunālās saimniecības pārvalde stingri kontrolē to ievērošanu. Šī gada 9 mēnešu laikā veikti 298 reidi, sastādīts 41 administratīvais protokols, izņemti 247 pretlikumīgi rīki.

Pašvaldība cer, ka makšķernieki būs atbildīgi, nodarbojoties ar savu hobiju, jo visi apstākļi veiksmīgai lomu gūšanai pilsētas ūdenspiltnēs  ir nodrošināti.